ILCO karácsony 2018.12.16

on . Beküldve: Ünnepségek, évfordulók

karacsony 71Ünnepi Közgyűlés

Már közel 30 éves fennállásunk óta megtartjuk karácsonyi megemlékezésünket, ezt a nagyon szép, meghitt ünnepet. Idén is így volt ez, advent harmadik vasárnapján!

Nagyon készülünk rá, hogy minden a helyén legyen, bensőséges legyen!

Nyíregyházán a Honvéd utcai Művelődési házban volt a nagy esemény, mintegy 130 fővel.

Kovács Istvánné, az egyesület elnöke köszöntötte tagjainkat , vendégeinket, támogatóinkat, majd Dr. Bogdán Rajcs Sándor sebész főorvos úr, Orvos-tanácsadó testületünk elnöke megnyitó beszédét hallhattuk. Elnök asszony beszámolt a 2018 évi végzett munkáról, amiről elmondhatjuk, programokban bővelkedő év volt, sokfelé megfordultunk az országban és határon túl is.


Ismertette a 2019 évi Munkatervet, Pénzügyi tervet, melyet a tagság egyhangúlag elfogadott.

Ünnepségünk bensőséges része a „Stoma et Vita „ megemlékezés, amely ünnep az 5, 10, 15, 20, ...évet megélt stomások köszöntése. Dr. Mezey Klára onkológus, főorvos asszony Orvostanácsadó testületünk tagja köszöntőjében elmondta, milyen nagy kitartás, erő kell ennek az állapotnak az elviseléséhez.. Gratulált a „szülinaposoknak, mely a műtét napja. Átadtuk számukra az elismerő Emléklapunkat, ajándékunkat, és egy szál fehér rózsát, a remény szimbólumát.

"Uram!nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak erőt kérek a hétköznapokhoz!" Antoine de Saint Exupery" IMA

Műtött betegeinknek az első időszak nagyon nehéz., különösen lelkileg. ezen állapoton sokat segít, ha hamar megtalálja egyesületünket a sztomás. Lelki, fizikai támaszt nyújtunk, segítünk az eszköz használatában, megszervezzük a rehabilitációját. Szinte minden esetben eredményes a munkánk! A tagok segítsége, orvosaink, nővéreink szakmai tudása felbecsülhetetlen. A legtöbb tagunk éli tovább az életét, sikeresen veszi a mindennapokat. Kitartásukért, élni akarásukért, minden év karácsonyán Emléklappal, ajándékkal, és a remény virágával, egy szál rózsával jutalmazzuk őket! Kívánunk még sok-sok évet együtt, családjaitok körében szeretetben , egészségben!Géczi Ferencné egy szép verssel gratulált az ünnepelteknek.

Lévén karácsony . készítettünk minden tagunk számára egy ajándék csomagot, melyben Bérescsepp volt, a Béres Alapítvány ajándéka, szaloncukor, és fenyődísz.

Ezt követően az ünnepi ebéd következett!

Ez az alkalom arra is jó volt, hogy egy jót beszélgessenek a tapasztalatokat cseréljenek a sorstársak egymással!

Áldott karácsonyt! Eredményes, jó egészségben eltöltött Újesztendőt kívánva zárta be az ünnepi közgyűlést elnök asszony.

Kovács Istvánné