Ünnepi Közgyűlés és ILCO Karácsony 2017.12.10

on . Beküldve: Ünnepségek, évfordulók

ilco karacsony

 „Tudod, karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodákban, nem csak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen azért van az ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni!”!
/Márai Sándor/

A író soraival vezette be Kovács Istvánné a Nyíregyházi ILCO Egyesület elnök asszonya az év utolsó programján az „ILCO Karácsonya” ünnepi közgyűlés megnyitóját.
Advent van.
Adventus domini= az úr eljövetele. A várakozás ideje. Az a négy hetes időszak, amely ráhangolja lelkünket az ünnepre. Felkészít minket a karácsonyra.
Az ILCO ban is várjuk a karácsonyt. Minden évben, advent második vasárnapján jövünk össze, hogy átadjuk egymásnak szeretetünket. Odafigyelünk egymásra. Megnyitjuk a szívünket az egymás iránti szeretetre. Számunkra a karácsony a sorstársi összetartozás jele is.
Az ILCO Karácsony segít nekünk , hogy második családunkban összefogjunk, és segítsük egymást a szeretet erejével.
Így volt ez most is. Az ünnepi közgyűlést Kovács Istvánné az egyesület elnöke nyitotta meg, köszöntve a tagságot, és a vendégeket! Meggyújtotta az adventi gyertyát, és a kegyelet gyertyáját is, azokért, akik már nem lehetnek közöttünk! Ünnepi köszöntőt mondott, Dr. Tóth Lajos Barna főorvos, a Jósa András kórház sebészeti osztály vezetője. Beszédében elismerően szólt egyesületünk munkájáról, arról az összefogásról, ami nagyon fontos a beteg ember számára.

Ezt követően Kémeri Júia egyesületünk titkára megtartotta éves Beszámoló 2017. előadását.  Elmondhatjuk, tartalmas, szép, a rehabilitáció sokoldalúságát felsorakoztató programok, rendezvények voltak az egyesületben...

Beszámoló megtekintése>>>>>>

„Uram! Nem csodákért és látomásokért fohászkodom ,Csak erőt kérek a hétköznapokhoz. Taníts meg a kis lépések művészetére!!”
Stoma et Vita= Sztoma és élet.
Sok sorstársunk teszi fel a kérdést, „de milyen élet? Azoknak , akik először találkoznak a betegséggel, a problémák még újak.
Az út amelyen el kell indulni, ki van kövezve az ismeretlen, a kétségbeesés, a félelem, a remény keverékével.. A műtét napja lesz a második születésnapunk:
Új időszámítás kezdődik el, egy új élet.Köszöntjük az idei év 26 sztomaviselőjét. Dr. Bogdán Rajcs Sándor orvos-tanácsadó testületünk elnöke elismeréssel szólt a sztomaviselők kitartásáról, az élni akarás erejéről... ami a legfontosabb gyógyulás. Orvosaink, nővéreink átadták az évfordulós tagjainknak az ajándékot, az Emléklapot, és a remény színét viselő fehér rózsát!Gécziné Évike csodálatos irodalmi műsorában gyönyörködhettük!
Elnök asszony ünnepi ebédre invitálta a résztvevőket.
Dr. Mezey Klára onkológus főorvos pohárköszöntője után jóízűen fogyasztottuk az önkénteseink által töltött „Szabolcsi tengeris töltött káposztát.
Az egyesület elnöke egy kis ajándékkal köszönte meg minden önkéntesnek az éves munkáját.
Finomak voltak az asszonyaink által sütött sütemények, kávé, üdítő mellett baráti beszélgetések zajlottak.
Elnök asszony mindenkinek örömteli adventi várakozást, szeretetteljes karácsonyt kívánt, és az ünnepi közgyűlést bezárta.
 
Kovács Istvánné