Karácsonyi ünnepi közgyűlés 2016. 12. 11

on . Beküldve: Ünnepségek, évfordulók

karacsony 2016 001Karácsonyi ünnepi közgyűlését tartotta 2016.12.11-én advent 3. vasárnapján a Nyíregyházi ILCO Egyesület. Kovács Istvánné elnökasszony köszöntötte a meghívott vendégeket, valamint a tagságot, majd ismertette a napirendet. Ünnepi beszédet mondott Dr. Bogdán Rajcs Sándor főorvos az Egyesület orvos-tanácsadó testületének elnöke. Beszédében a közelgő karácsonyra a szeretet ünnepére irányította a figyelmet. Kiemelte az elfogadó közösség, a család szerepét a sztómaviselők életében. Méltatta a segítő szándékú és elhivatott egészségügyi dolgozók munkáját, akik a sztómások életminőségének javítását hivatottak szolgálni. Befejezésül további sikereket kívánt a munkánkhoz!

A 2016-os évben megvalósított programokról, ill. a háttérben zajló munkálatokról számolt be Nagy Róbertné egyesületünk titkára.
Képes beszámolóban értékelte a 2016 évet, annak programjait.

Itt megtekinthető!

Őt, Ozvald Gabriella onkopszihológus követte aki „Az elfogadásról pszihológus szemmel” tartotta meg nagy sikerű előadását. A rákos állapottal való tudatosulás feldolgozásában segített. Immár hagyomány, hogy a kerek évfordulót ünneplő sztómaviselőket köszöntjük „Stoma et vita” ünnepségünkön. Idén 25 tagot köszönthettünk, akik emléklapot és kézzel festett üvegpoharat kaptak egy szál fehér rózsával a remény színével, és egy friss gyümölcsökből álló vitamin csomagot! Egyesületünk évek óta komoly elhivatottsággal vesz részt a közérdekű önkéntesek foglalkoztatásában, hiszen ezen tevékenység alapot szolgáltat a sikeres rehabilitációhoz vezető úton. Hálás szavak kíséretében adtuk át jelképes ajándékunkat önkénteseink részére, megköszönve egész éves munkájukat. Kerek, 5 éves évfordulóját ünnepelte a 2011-ben nagy sikerrel meghirdetett „Másfélmillió lépés sztómával” programunk, mely Magyarfalvi Imre ötleteként, Rockenbauer Pál nyomán, a kék túra emlékére született. Az 5. évforduló alkalmával Kovács Istvánné Mara, aki Imre mellett a túra szervezője volt, képes beszámolóval emlékezett a túrára.

Itt megtekinthető!

Ebből az alkalomból köszöntöttük Magyarfalvi Imrét a túra atyját, valamint azokat a résztvevőket akik a túra valamely szakaszán részt vettek vagy segédkeztek.. Imre megköszönte a szervezést Marának, és a túratársak részvételét ebben a nemes rehabiltációban! Egyben Mara új felkérést kapott a Dél-Alföldi túra szervezői feladatára! Elnök asszony az ünnepi asztalhoz invitálta a karácsonyi közgyűlés részvevőit, ahol emlékek elevenedtek meg, a sok szép program mozzanatai. Az ünnepi ebédet követően, élőzene és tánc szórakoztatta a tagságot.

Áldott, Örömteli Karácsonyt, Békés, Boldog, jó egészségben eltöltött Újesztendőt kívánunk!

Kémeri Julianna