Karácsony Nyíregyházán 2015.12.06

on . Beküldve: Ünnepségek, évfordulók

kepatmeretezes hu image0012015.december 06-án advent második vasárnapján tartotta karácsonyi évzáró és egyben választmányi Közgyűlését a Nyíregyházi ILCO Egyesület. vendégeink voltak a Jósa András Kórház képviseletében Dr. Tóth Lajos Barna a sebészeti osztály vezető főorvosa, Dr. Bogdán Rajcs Sándor sebész főorvos az egyesület orvos-tanácsadó testületének elnöke, Dr. Mezey Klára az Onkológia Osztály főorvosa, Raskáné Petruska Gyöngyi a seb. osztály vezető főnővére, Dancs Magdolna seb. osztály helyettes főnővére, és valamennyi sztómaviselő sorstársunk akik elfogadták meghívásunkat.Velünk ünnepeltek a Gyógyászati Segédeszköz Gyártó és Forgalmazó cégek képviselői.

Advent a várakozás időszaka, mely alkalmat ad arra, hogy szívünkben, lelkünkben felkészüljünk a karácsonyi ünnepre, a szeretet ünnepére. Alkalom, hogy találkozzunk közeli és távoli rokonainkkal, szeretteinkkel. Az ILCO életében is nagy ünnep a karácsony, öröm a találkozás, kedves régi sorstársainkkal, üdvözöljük új tagjainkat, emlékezünk azokra akik már nem lehetnek velünk... "Stoma et vita" emlékünnepségen a kerek évfordulót ünneplő sztómaviselőket köszöntöttük- az idén 33 tagot. Második születésnapunk ez, hiszen a sztóma műtéttől újraszámoljuk az éveket.

Valamennyiük kitartására büszkék vagyunk!! Jó egészséget kívánunk! Az ünneplés mellett fontos feladatnak tettünk eleget! Az egyesület elnöksége beszámolt az eltelt 5 évben végzett munkáról, programokról és rendezvényekről, majd a leköszönő elnökség helyett újat választottunk.  Kovács Istvánné Marika kapta a bizalmat az elnöki posztra aki immár 17 éve szívvel,lélekkel dolgozik ezért a közösségért, a sztómaviselők jogaiért, képviseli érdekeiket számos Civil Fórumon. Az eltelt öt évben az egyesület magasan fel ívelő pályát futott be, megszerezte a Közhasznú minősítést, az EMMI által bejegyzett közérdekű önkéntes foglalkoztatásban élen jár, számos hazai és nemzetközi kapcsolattal rendelkezik és rákellenes programjaival élen járva közfeladatot lát el. A sikeres munka mögött egy erőskezű vezető áll! Köszönet érte!! Köszönet munkatársainak Boros Jánosné gazdasági vezetőnek, Nagy Róbertné titkárnak, az orvos-tanácsadó testület tagjainak Dr. Bogdán Rajcs Sándor főorvosnak és Dr. Mezey Klára Főorvos asszonynak, valamint hála kitartó munkájáért két sztómaterápiás ápolónknak Gál Zoltánné Magdikának és Révészné Barakonyi Erzsébetnek. Köszönet illeti az egyesület önkénteseit, segítőit!!!

Áldott, Békés Karácsonyi ünnepet, kívánunk minden sztómaviselő sorstársunknak, minden támogatónknak! Áldást azokra az egészségügyi dolgozókra akik vigyázzák életünket! Békességet, Boldogságot, Melegséget minden otthonba az ünnep idejére!

Találkozunk az Új esztendőben!

Nyíregyházi ILCO Egyesület elnöksége