Jubileumi ünnepségen voltunk 2015. 06. 01

on . Beküldve: Ünnepségek, évfordulók

fortuna125 éves a Szent János Kórház ILCO klubja

Mindig nagy öröm a kerek évfordulókra meghívást kapni. Különösen, ha a meghívás nem akármilyen helyszínre szólt, nevezetesen a „Fortuna Szállóhajóra” a Dunán.

Huszonöt év nagyon-nagy idő.
Különösen az ILCO egyesületek éltében. Nem átlagos egyesületi munkát kíván. A tagságnak a fizikai problémákon túl a lelkét is gyógyítani kell. Olyan programokat szervezni ahol mindkettő egyszerre valósul meg. A Szent János Kórház ILCO Klubja elmondhatja, hogy működésének 25 éve alatt magas színvonalon felet meg mindkét elvárásnak. Zászlóshajó volt a stomások életminőségért folytatott küzdelemben.

Ferdinandyné dr. Keszei Erzsébet a klub elnöke köszöntötte a vendégeket.
A megjelenteket Dr. Nagy András a MISZ elnöke is köszöntötte, méltatta a klub 25 évét. Majd az egyesület nagy publicistája, Németh Károly egy nagyon szép, a 25 évet átfogó vetítéses előadásban foglalta össze a klub tevékenységét, mutatta be programjait. Zsóka kérésére, jómagam, Kovács Istvánné, előadásomban  az Ötök összefogásáról beszéltem, arról a munkáról aminek eredeményeként nagyon szép programok születnek, talán példaként is szolgálva.

Elnök asszony megemlékezett a Stoma et Víta mozgalomról, majd nagyon szép, értékes ajándékkal köszöntötte az évfordulós tagokat. Nagyon tetszett, hogy pályázatot hírdettek a „Hogyan éltem meg a stomásságmat” címmel, azok értékelését is ezen a napon tették meg, nagyon megható, szép pályázatok születtek.

Mindezek után a hajó körpanorámás vendéglőjében,egy finom ebédre invitált bennünket házigazdánk. A finom ételek után nem hiányzott a jubileumi torta sem.

Jó volt együtt lenne azokkal  a sorstársakkal, akikkel 17 évvel ezelőtt találkoztam és most is ott voltak, együtt örülhettünk a gyógyulásunknak, az ÉLETNEK!

Köszönjük szépen!

Kovács Mara