35 éves a MISZ I 2018.10.05-07

misz 35 visegradA vastag és végbél-daganatos társadalom jubileumi ünnepe volt a fent említett dátum. Az országban működő egyesületek képviselői , vendégek, a segédeszköz forgalmazó cégek voltak jelen a nagyon kellemes, Dunára néző szállodában. Két fő jelenlétét támogatta a szövetségünk. Boros Jánosné és Kovács Istvánné képviseltük egyesületünket. Dr. Nagy András elnök úr meg nyitotta a jubileumi közgyűlést, majd Visegrád polgármestere, Félegyházi András úr köszöntötte a résztvevőket, bemutatta a város földrajzi, történelmi, gazdálkodási helyzetét. Elnök úr méltatta a 35 év alatt megtett utat, mely szerint a sztomaviselők életminősége óriásit változott, az európai színvonalú eszközök forgalmazásával.

VII. Sztómás Találkozó GyöngyösI 2018.06.02

sztomas talalkozo 18Immáron VII. alkalommal rendezi meg a Magyar ILCO Szövetség a sztomaviselők országos találkozóját, melynek Gyöngyös adott otthont. A rendezvény a Mátra Művelődési Központban volt.
Dr. Nagy András a MISZ elnöke nyitotta meg a programot, Dr. Gyenge Hermina patronáló orvos, s Kocsis Péterné klubvezető méltatta a 30 év történéseit, a megtett utat. Ünnepi műsor fiatal és idősebb művészeti csoportok adták, nagy sikerrel. Ebéd után sorstársi találkozások, beszélgetések zajlottak. A nagyon szép Barátok templomában szentmise volt a sztomaviselőkért. Mi, a Nyíregyházi csapat a misét követően ellátogattunk, a Fallóskuti Mária kápolnához. Csodaszép látványban volt részünk, úgy a kegyhely és környéke, de a Mátra ormai. erdői, feledhetetlen élmény lesz a számunkra.

Kovács Mara

 

Mórahalom Egészségrehabilitáció 2017.10.13-16

mora080
A Magyar ILCO Szövetség kilencedik alkalommal szervezte meg Egészség rehabilitáció konferenciáját 2017. október 13-15. Idén, a konferencia fő témája a szűrés volt. A rendezvénynek a Mórahalmi Colosseum Hotel adott otthont. A téma komolyságát jelzi, hogy a fővédnöki tisztséget Dr. Ónodi- Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár látta el, Dr, Nagy András elnökünk védnökségével.

VI. Országos Sztómás Találkozó-Orfű I 2017.05.26-27

pecsorfu054Immár VI. alkalommal rendez országos találkozót, a hazai sztómaviselők számára, a Magyar ILCO Szövetség. Idén, a 38 tagszervezet közül a Pécsi ILCO Egyesületnek jutott a megtiszteltetés, hogy a rendezvényt megszervezze, és lebonyolítsa. Helyszínül, a Pécs-Orfűi Rácz- tanyát választották. Egyesületünk, mint a Szövetség egyik legnépesebb létszámú szervezete, mindig örömmel vesz részt a hasonló megmozdulásokon, hiszen remek alkalom nyílik arra, hogy találkozzunk sorstársainkkal.

Egészség rehabilitáció Konferencia 2016.09.30

morahalom 2016Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO október másodikát a sztómások Világnapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet e betegek rehabilitációjára, illetve a sztómához vezető betegségek megelőzésére.
Ez alkalomból immár VIII. alkalommal szervezett konferenciát a Magyar ILCO Szövetség „A sztómával élők egészségügyi, szociális és pszihés életvitelének javításának alternatívái” címmel.  A rendezvény fővédnökei Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán Egészségügyért felelős Államtitkár és  Dr. Cserháti Péter Rehabilitációs szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztos volt.