Agóra kiállítás 2021.05.05

on .

186479388 4303733749651060 540048598093520480 nOrszágos Közművelődési Nyitány az ország egyidejű rendezvénye.Váci Mihály Kulturális Központ Nyíregyháza 2021. 05.05.
A nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ is részt vett a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére, a 14 magyarországi agóra újranyitásának alkalmából megrendezett közös rendezvényen, mely esemény a M1 műsorán is közvetítésre kerül.

Elsőként Pető Lilla, a Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Igazgatóságának hálózati központvezetője által levezetett online nyitóprogramot tekinthettük meg, melynek keretén belül köszöntőt mondott Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet ügyvezetője.
Az online megnyitó után Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere és Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója személyesen mondta el ünnepi beszédét, intézményünkben.
A program folytatásaként Beethoven: Fidelio Nyitányát hallgathattuk meg, mely országosan, minden agórában együtt, közösen csendült fel.
A magyarországi agórahálózatot bemutató rollup-kiállítás megtekintése előtt, a program zárásaként a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar előadásában hallhattuk a Szamosmenti indulót, majd a Nyíregyháza Táncklub latin és moderntánc műsorszámát tekinthettük meg és végül, az Igrice Néptáncegyüttes mutatott be táncokat innen, Szabolcs-megyéből, Kótajból.
Nagy öröm volt számunkra a találkozás a nagy kihagyás után!
Köszönjük ezt a szép tavaszi fuvallatot!
Kovácsné Mara