Mályvavirág konferencia 2020.01.21

on .

83828710 2982267765131005 2850350570634477568 o DUMA HELYETT- ezt az ütős elnevezést adta a Mályvavirág Alapítvány és a Nyíregyházi Leány és Nőegylet a XIV. Méhnyakrák megelőzési hét kampányához, melyen egyesületünk meghívottként, együttműködő partnerként vett részt!

A rendezvényt Dr. Adorján Gusztáv a Jósa András Kórház főigazgatója nyitotta meg. Dr. Kovács Ferenc polgármester úr és Dr. Rákóczi Ildikó köszöntötte a résztvevőket! Megnéztük a Mályvavirág Alapítvány kampányfilmjét, majd kiváló szakemberek előadásait hallgattuk meg főként a hölgyeket érintő betegség kialakulásáról, kezeléséről..mennyire fontos a megelőzés, a fiatal generáció védőoltása.

Sallai Krisztina a Mályvavirág elnöke arra kérte a jelenlévőket, hogy osszák meg a mai ismereteket, minél többen tudjanak róla.Dr. Kovács Ilona Jósa András kórház a Munánpapiloma vírus őskortól a védőoltásig címmel tartott előadást. Dr Zákány Zsolt nőgyógyász főorvos "Méhnyakrák- Van kiút" c előadásában arról beszélt, hogy figyeljünk a tünetekre, és menjünk időben szűrésre.

Közben a szorgos kezű hölgyek gyöngy karkötőket fűztek és rózsaszín rózsákat horgoltak a résztvevők számára..

Gratulálunk a szervezőknek, köszönjük a részvételt!

A mályvavirág falnál fotóval örökíthettük meg jelenlétünket! DUMA HELYETT- Rózsaszínben

.Kovács Mara