A Kultúra napja 2020.01.22

on .

 82802034 2986474091377039 2441916218920140800 nNyíregyháza Város Önkormányzata ünnepélyes keretek között rendezte meg a Magyar Kultúra napját, amelyet több kulturális és irodalmi program kísért. "Kölcsey és kora- A nemzeti kultúra sajátosságai a refomkorban, az "Alkotó idősek" c. pályázati alkotások bemutató kiállítása, majd a központi ünnepség, ahol egyesületünk képviselte magát .A Váci Mihály Kulturális Központban rendezett kiállításon nívós alkotásokat láthattunk, melyet .Dr. Ulrich Attila, a város alpolgármestere nyitott meg, és kiosztották a díjakat.

A nagyszínpadon tartott központi ünnepséget dr. Kovács Ferenc a város polgármestere nyitotta meg, és átadta a város szülötte, Krúdy Gyula író tiszteletére alapított Krúdy díjat, Baracskáné Dr. Bodnár Zsuzsanna muzeológusnak, a Sóstói Múzeumfalu munkatársának! Az ünnepi műsort a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei adták "Bízva bízzál" címmel. A tehetséges fiatalok Kölcsey: Himnusz c. költeménye gondolatai köré alkották meg műsorukat, nagy sikerrel.

Egyesületünk bekapcsolódik minden olyan programba, ahol városunk, támogatóink híreiről értesülünk, társadalmi és művészeti rendezvényeire kapunk meghívást!

Gratulálunk a szervezőknek és előadóknak, alkotóknak.

Kovács Mara