Rózsaszín & kék városi séta a figyelemfelhívás jegyében 2019.10.11

on .

RozsaszinmenetDFKM5847

Lépjünk együtt, ismét egymásért!

Október világszerte az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházainak égisze alatt működő Egészségfejlesztési Irodák minden telephelyen, így Nyíregyházán is megrendezték azt a városi sétát, amelynek célja felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok kiemelt fontosságára és az egészségtudatos életmód szerepére a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Forrás: SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál

A Nyíregyházán immár második alkalommal megrendezett sétához idén a nyíregyházi Egészségfejlesztési Iroda több partnere (Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ILCO Egyesület, Rákbetegek Országos Szervezete, Ózon Klub, Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar - Védőnői Módszertani és Népegészségtani Tanszék, Nyíregyházi Mályvavirág Pont, Nyíregyházi Leány- és Nőegylet Egyesület, Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság) is csatlakozott.

A mellrák elleni küzdelmet jelképező rózsaszín léggömbök mellett kék lufik is feltűntek a felvonulók kezében, hiszen a kék nemzetközileg a vastagbéldaganat elleni küzdelem színe, amelynek aktivistái szintén csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A felvonulók a nap jelmondatának, „Lépjünk együtt, egymásért!" szellemiségében fejezték ki közösen az önzetlen segítségnyújtásban és együttérzésben való összetartozást.