30 év Nemzetközi Együttműködésben 2019.09.28

on .

30 ev nemzetkoziseg

Jó érzés, ha vannak az embernek barátai! Még jobb, ha egy sorstársi közösségbe tartozó barátok tudják egymásról határon túl is, hogy létezünk, hogy követjük egymás életútját, sorsát, sikereit, programjait! De mennyivel jobb ezeket a szépségeket, programokat együtt megélni, megvalósítani! Sokszor kemény, kitartó erővel, összefogással! Igy történt ez most is, egyesületünk 30 éves születésnapján! Az örömben is osztoztunk!

Régmúltra nyúlik vissza szinten minden megjelent határon túli egyesülettel való kapcsolatunk! Kerestük a lehetőséget a kapcsolatok kialakítására, ami baráti és szakmai egyaránt, és elvárás is a pályázatok esetében is! Az évek során számtalan sport, kulturális baráti, családi eseményen vettünk részt egymásnak örülve.

Tíz évvel ezelőtt, Koltóra mentünk, az Agape Alapitvány meghívására, Bencze Béla elnök úr invitálására,- nem négyökrös szekéren, de azzal a miliővel,- azóta minden évben ott vagyunk, Petőfi szellemében rendezett ünnepségeken, a kis faluban, a megnyugvás érzetével. Szerbia, Snezana Milojevic, Bosznia-Hercegovina Dragan Trivun egy 10 éves szoros, szép barátság, ami magyar honban, Pécsett kezdődött, egy a MISZ által szervezett sorstársi konferencián. Szatmárnémeti, Cardos Clarával, Mónika Pinteuval egy szintén 10 éves sorstársi segítő kapcsolat. Aztán Kárpátalja. A Vereckei-hágó, Munkács- Szojva történelmi emlékhelyei, és így lettünk a Verecke - Tours civil egyesületének sortársi partnerei, Csizmár Sarolta asszony elnökletével.. Innen egyenesen vezetett az út Beregszászi Református Diakónia Alapítványához, Nagy Béla elnök úrhoz.. és Dr. Gaál Géza úrhoz, Kórházszövetségi elnökhöz..Mert a találkozások összekapcsolódtak az emberi sorsokkal, a sorstársi segítségadással, a barátsággal. És nem utolsó sorban, de legfiatalabb együttműködő partnereink a szlovák és cseh ILCO szövetség egyesületei. Bár ha azt mondom, hogy már 6 éves kapcsolatban vagyunk, az nem kis idő! Sportsikereink edzetté tesznek bennünket! És tart ma is! Mert összetartunk! Mert segítjük egymást, Mert akarjuk! Nem számítanak a távolságok, a 400-500 km ek. Ott vagyunk, és itt vagytok a hívó szóra. Köszönjük mindnyájatoknak, hogy eljöttetek 30 éves évfordulónkra, együtt ünnepeltetek velünk!

Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen ünnepünk!

Együtt-Egymásért!

Kovács Mara