V4 Balaton Bringa 2019.09.05-09

on .

Tartalomjegyzék

bicigli 1Mert biciklizni jó! És még jobb, ha olyan csapat áll össze, akiknek élet stílusuk ez hobbi! Ezt az eseményt, tulajdonképpen egy 2018 évi fiaskó ellensúlyozására hozta létre Magyarfalvi Imre a "Sztomásként " zárt csoport szervezésében! A V4 csapatok örömmel társultak egy a magyar tengert, a Balatont bicilklivel megkerülő út megtételére. Együtt vágtunk neki az útnak a szlovák, cseh, lengyel és magyar "biciklisták, sztomaviselők! A cél a Sztomásként zárt csoport népszerűsítése volt, és nem mellesleg , egy összefogás, együttműködés a V! országainak sztomásaival! A program 5 napra lett megtervezve, utólag elmondhatjuk hogy nagyon precízen betartható módon működött.Az öt nap eseményeit két bejegyzésben fogom megtenni, a jobb átláthatóság érdekében! Bár fotózni nem nagyon volt időnk, azért néhány pillanatot megörökítettünk!

Az 1.2.3. nap.

1.nap. Első napunk utazással telt el, úgy a hazai, mint a külföldi résztvevők részéről. Már délután öt óra volt, mikor mindenki megérkezett, Felfrissülés után vacsorára invitáltuk a résztvevő csapatokat. Szabolcsi tengeris töltött káposztával kedveskedtünk vendégeinknek.A cseh Bronislav, süteménye nagyon kapós volt..A nyelvi nehézségeket könnyű volt leküzdeni, mivel a szlovák csapat tagja Fejes Milán tolmácsolásában mindenki mindent megértett. Hosszúra nyúlt beszélgetésünk után nyugovóra tértünk, reggel korán indulunk első napi uticélunk felé.

2.nap CSOPAK.- FÜRED- RÉVFÜLÖP- GYENESDIÁS.

Kellemes időnk volt, Igazi bringázós. Ma 86.6 km vár ránk! El kell hogy mondjuk, hogy nagyon jól kiépített bicikli utakon mentünk, pontos jelzésekkel, végig a Balaton mentén, fantasztikus látvánnyal! Nem volt kötelező óránkéti sebesség, kik-ki a maga teherbírása szerint teljesíthette a penzumot. Megálltunk Füreden,az északi part "fővárosában" , kicsit szétnéztünk, még egészen pezsgő turista élet volt. Indulni kell. Tihanyt azért nem hagytuk ki! Akali- Zánka. Iskoláskorunk régi emlékei jöttek elő! Néha össze-összeért a a 18 fős csapat., vagy vagy integettünk egymásnak és hajtottunk tovább, vagy megálltunk egy kávéra.Már este 7 óra volt, mire szemerkélő esőben , Gyenesdiásra értünk, a Sport szálló adott otthont éjszakára. Vacsora, amelyet serpáink, Bandula házaspár főzött , magyaros paprikás krumpli volt. Igyekeztünk megmutatni a gasztrnómiai palettát magyaros ételeinkből.A fáradtság ellenére nem maradtak el a beszélgetések nótázások!

Fáradt tagjainknak jól esett a meleg zuhany.

3. nap.GYENESDIÁS- FENYVES- BOGLÁR- FÖLDVÁR- ZAMÁRDI.

Erősen szitáló esőre ébredtünk! Nem kis izomlázzal. Nincs mese: indulnunk kell. Ma ismét 76.3 km.a penzum. Esőkabát és pozitív szemlélet.. Nem egészen 10 órára szép derült idő lett. Néhol kicsit emelkedett a terep, de elviselhető volt. Ha már Balaton, nem lehet kihagyni egy halászlevet, jó csípős, meleg volt, erőt adott. Mindenütt a nagy tó partján! Csodálatos látvány. Vitorlások, vadkacsák, halászok, sirályok. Délután 17 óra volt, mikor elértük Zamárdit, sűrűn szitált az eső! megkerestük szálláshelyünket, ahol a Bandula házaspár István és Marika ismét egy magyaros étellel Öhönnel vártak, Épp elkaptam a harminckettedik forgatást,merthogy az a jó öhön, amit ennyiszer forgatnak meg! Hozzá finom húsos szalonna tepertő dukált, és jóféle szatmári pálinka! Mindenki legalább kétszer szedett az ételből, Marikáék nagy örömére! Hiába volt a sok kilométer uténi fáradtság, a társaság nótára derült, de annyira, hogy végig énekeltük az egész szlovák, cseh, lengyel, magyar, nótát, világslágereket. Házigazdáink, Tamás András és felesége, aki földijei voltak a Bandula házaspárnak, mint ott kiderül,- hiába kicsi a világ,- szerető , vidám vendéglátóknak bizonyultak, velünk énekeltek mígnem "takaródót" nem fújtunk, hiszen holnap még közel 70 km kell megtennünk.

Ez volt az első három nap története dióhájban. a következő két nap eseményeit közvetlenül ez után ismertetjük.

Eddig is szép volt!

Lejegyezte : Kovács Mara mint az egyik bringás