Születésnapra készülődünk 2019.09.26

on .

kaposzta19Szülerésnapra készülődünk! Igen! Már 30 évesek leszünk! A sok szép visszaemlékező gondolat, történet, esemény mellett a gasztronómiára is gondolunk, és elkészítjük a tagság, és kedves vendégeink kedvenc ételét, a Szabolcsi tengeris töltött káposztát!

Ez a menü borítékolt sikernek számít! Gasztronómiai kuriózum! Összeállt a szokásos csapat! A Bandula házaspár, Bódvainé Marika, a Szabó testvérek, Katika és Klárika, és jómagam. Jó csapat! Gyorsak ügyesek. Számolgatunk mennyit is töltsünk, hiszen 160 fő lesz a létszám az előzetes jelentkezések alapján. Persze emellett még kétfogásos ebéd lesz, a káposztánk amolyan csemege lesz harmadik fogásként. Hogy is kezdődik a nagymamám receptje? Végy 40 fej hasábot,-, ez a káposzta- amolyan jó laposat... lehessen bele tölteni! Fonnyaszd meg, gerezdeld le. A kását nagyon jól liházd ki, mert a fogad közé megy és elmegy az evéstől a kedved....hát, valahogy így.. a többi már gyerekjáték"..úgy 1500 darabot megtölteni! Jó magyaros a kóstoló.. mehet a töltés.. Közben emlegetjük a 21 év történéseit, amit mi már megéltünk, valamikor nem is gondoltuk, hogy mi még sorstársainknak kedvezünk egyáltalán!

Gyors kezek, szép, kis apró töltetet csavarnak..mennyi is, már 500 akkor még csavarjunk:. mert hát, jutni kell a kis otthonról hozott dobozba is, "mert ebből nem lehet eleget enni"! Ezért is csináljuk! Jó szívvel, igyekezettel, hogy örömet szerezzünk minden kedves vendégnek, sorstársnak!

Izgulunk, és reméljük ízleni fog!

Kovács Mara