Rózsaszín & kék városi séta a figyelemfelhívás jegyében 2019.10.11

on .

RozsaszinmenetDFKM5847

Lépjünk együtt, ismét egymásért!

Október világszerte az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházainak égisze alatt működő Egészségfejlesztési Irodák minden telephelyen, így Nyíregyházán is megrendezték azt a városi sétát, amelynek célja felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok kiemelt fontosságára és az egészségtudatos életmód szerepére a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Forrás: SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál

30 év Nemzetközi Együttműködésben 2019.09.28

on .

30 ev nemzetkoziseg

Jó érzés, ha vannak az embernek barátai! Még jobb, ha egy sorstársi közösségbe tartozó barátok tudják egymásról határon túl is, hogy létezünk, hogy követjük egymás életútját, sorsát, sikereit, programjait! De mennyivel jobb ezeket a szépségeket, programokat együtt megélni, megvalósítani! Sokszor kemény, kitartó erővel, összefogással! Igy történt ez most is, egyesületünk 30 éves születésnapján! Az örömben is osztoztunk!

30 éves a Nyíregyházi ILCO Egyesület 1989-2019

on .

jubileum 2019

„Az életben nem tehetünk nagy dolgokat,csak kis dolgokat tehetünk, nagy szeretettel."

/ Kalkutai Szent Teréz/

Harminc év nagy idő egy ember életében, különösen az, ha ezt egy vastag és végbélrák következtében megműtött, megváltozott testképpel éljük meg. Bárhonnan is nézzük, ez egy lelki trauma, amit nehéz feldolgozni. A „MI 30 ÉVÜNK” kiadványunkban leírtuk egyesületünk alakulásának, fejlődésének kronológiáját, írásomban a 30 éves jubileumi ünnepünkről teszem meg összefoglalómat.

Online média: SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál

V4 Balaton Bringa 2019.09.05-09

on .

bicigli 1Mert biciklizni jó! És még jobb, ha olyan csapat áll össze, akiknek élet stílusuk ez hobbi! Ezt az eseményt, tulajdonképpen egy 2018 évi fiaskó ellensúlyozására hozta létre Magyarfalvi Imre a "Sztomásként " zárt csoport szervezésében! A V4 csapatok örömmel társultak egy a magyar tengert, a Balatont bicilklivel megkerülő út megtételére. Együtt vágtunk neki az útnak a szlovák, cseh, lengyel és magyar "biciklisták, sztomaviselők! A cél a Sztomásként zárt csoport népszerűsítése volt, és nem mellesleg , egy összefogás, együttműködés a V! országainak sztomásaival! A program 5 napra lett megtervezve, utólag elmondhatjuk hogy nagyon precízen betartható módon működött.

Születésnapra készülődünk 2019.09.26

on .

kaposzta19Szülerésnapra készülődünk! Igen! Már 30 évesek leszünk! A sok szép visszaemlékező gondolat, történet, esemény mellett a gasztronómiára is gondolunk, és elkészítjük a tagság, és kedves vendégeink kedvenc ételét, a Szabolcsi tengeris töltött káposztát!

Beregben jártunk 2019.07.07

on .

bereg tarkosTárkos

Szabolcs-Szatmár – Bereg megyében megbúvó, néhány száz lelket számláló tiszaháti település, első írásos emlékei az 1320 évekből származnak, melynek festett, kazettás temploma messze földön híres. Mezítlábas Notre Dame néven is ismert.

Napjaink függősei konferencia 2019.08.27

on .

efi maraEgyesületünk az Egészségfejlesztési Iroda Nyíregyházi Járási Hivatala kiemelt partnereként, meghívást kaptunk a Napjaink Függőségei c. konferenciára. A cél: feltárni korunk függőségeit okozó területeit, és a figyelmet a prevencióra fordítani!

Rehabilitáció magas fokon Sóstó Erdei Tornapálya 2019.07.14

on .

erdei reahbEgyesületünk életében legfontosabb szakmai feladat a rehabilitáció! Ennek érdekében sokirányú feladatot végzünk, úgymint a kirándulások, szakmai előadások, sportrendezvények.. mégis egyik legkedveltebb, legeredményesebb programunk a már hagyományként megélt REHABILITÁCIÓS NAP, amelyet minden évben a szabadban rendezünk. Népes csapat fog össze ezen a napon! Önkénteseinkkel már előre dolgozunk, megtöltjük a szabolcsi tengeris káposztát, előkészítjük a helyszínt.

„Határtalan rehabilitácó Magyar és erdélyi partnereinkkel 2019”.

on .

65057507 2550563484968104 7001514506069213184 n

Egyesületünk határon túli kapcsolatai, több mint 10 éves múltra tekintenek vissza! Már ismerősként megyünk Torockóra. Rendszeres találkozókat szervezünk úgy a szakmai dolgokról mint a rehabilitáció terén! Ez az öt nap a kikapcsolódásról szólt, arról, hogy ha akaratunk van, sok mindent el tudunk érni! 

Hagyományőrzés a Nyíregyházi ILCO Egyesületben. 2019. 06. 12.

on .

kaposzta 2019Már hagyomány, hogy egyesületünk önkéntesei a "Rehabilitációs napunkra " tájjelegű ételt készítenek, "Szabolcsi tengeris káposztát töltenek. Jófajta hozzávalókat vásárolunk, egy "kis" falusi mangalica szalonna,,füstölt tarja, friss sertés lapocka..kukorica kása... hagyma bőven és persze erős paprika..