I. Nemzetközi Stomás Sportnap 2015. 07.08-10

s slovilco 74Nemzetek közötti találkozóra invitálta a magyar sztómaviselőket Ján Čačko úr, a Szlovák ILCO Szövetség elnöke. A rendezvény célja egy széleskörű rehabilitációs program, mely a határon túli ismerkedésről, kapcsolatépítésről szól, közös sport tevékenységgel egybekötve. Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország stomásai mérték össze tudásunkat.
A Magyar ILCO Szövetséget 12 tagú csapat képviselte.

4 tagszervezet sztómásai – Dorog-, Nyíregyháza-, Szekszárd- és Budapest Szent János kórház – jelentkeztek a játékokra, akik igyekeztek legjobb tudásuk szerint teljesíteni. Delegációnk vezetője Magyarfalvi Imre a Dorogi Egyesület elnöke volt. A Nyíregyházi ILCO Egyesületet Kovács Istvánné Marika az egyesületünk elnöke és Nagy Róbertné Julcsi titkárunk képviselte. 

A vetélkedés 5 sportágban zajlott.

A királynő sakk, vagy ismertebb nevén Dáma a logikai képességeinket tette próbára.
A "Ne szomorkodj sztómás ember" című játék a nálunk is jól ismert "Ki nevet a végén" gyermekjáték alapján zajlott, kifejezetten stomaviselőknek.
A Darts koncentrációs képességet és ügyességet igényelt, ugyan úgy, mint a Petanque.
Az asztalitenisz eredményeket, ügyesség, koncentráció és állóképesség összessége határozta meg! A verseny során sorstársak ismerkedtek, együtt játszottak, szurkoltak és örültek a született eredményeknek!
Több sportágba beneveztünk!

A Magyar csapat érmesei:
Dömötör Zoltán      Darts         (1. helyezett)
Binder János          Darts         (3. helyezett)
Nagy Róbertné       Petangue   (2. helyezett)
Mátrai Györgyi        Dáma       (3. helyezett)

Asztalitenisz női (2. helyezett)

Összetett versenyben az előkelő II. helyen végzett a Magyar csapat!

Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos!
Gratulálunk minden díjazottnak és minden résztvevőnek!

A sportverseny eredményhirdetését követően minden nemzet delegációjának vezetője átadta országa "Szívélyes üdvözletét!" vendéglátóinknak.

Magyarfalvi Imre csapat kapitányunk a következő gondolattal adta át hazánk üdvözletét:  javasolta, hogy „  a Slovilco terjessze fel ezt a kezdeményezést az Európai Sztómások Szövetsége (EOA) felé. Legyen a Paralimpia mintájára SZTOLIMPIA. A kezdeményezés érdeme mindenkor legyen a Slovilkóé, mint ahogy a görögöktől sem vehető el az első OLIMPIA megrendezésének érdeme. „
Ezt követően svédasztalos szabadtéri vacsorával és zenés táncmulatsággal végződött ez a nagyszerű program!

Gratulálunk a szervezőknek, és bízunk a folytatásban!

Dudince, 2015.07.08-10


Kémeri Julianna