Sóstó Tours- Rehabilitáció 2018 december

sosto toursEnnek a két szép napnak a története még egy év eleji rendezvénnyel függ össze! Nevezetesen, a Nyíregyházi és Dorogi ILCO egyesület által szervezett Jótékonysági bál bevételéből a Csehországi ILCO Szövetség elnök asszonya személyes meghívásának eleget téve egy nemzetközi program résztvevőiként, kerékpár versenyen veszünk részt.

Rajtunk kívül álló okok miatt nem jött létre ez a cseh találkozás.Gondoltunk egy nagyot, hogy a jótékony adakozók, segítők, szervezők részvételével, a ráfordítás után megmaradt bevételből egy, két napos kikapcsolódást szervezünk a rehabilitáció jegyében Nyíregyháza-Sóstófürdőn. Előtte pár nappal, Európa legszebb Állatparkja kitüntetést kapott az állatkert. Adakoztunk az Állatpark Jótékonysági gyűjtő akciójához! Az Aquarius fürdő gyógyvize is nemzetközi hírű, ezt szerettük volna megmutatni!

Utólag elmondhatjuk, hogy jó döntés volt. A Dorogi,- Debreceni,- Kecskeméti, Szolnoki. – és a házigazda Nyíregyházi ILCO Egyesületek tagjai igazi rehabilitációban vettek részt.

Mielőtt a képek beszélnek, néhány gondolatban a programról.

Első nap ideutazás után , szabolcsi tájjellegű ebéddel vártuk sorstársainkat, magyaros gulyásleves, szabolcsi tengeris töltött káposzta, kelt mákos, diós tészta.

Meglepetés is volt, véletlenül megtudtuk, hogy ez a vágya Csák Ferencné Erzsikének, hogy 65. szülinapjára ide ellátogassanak! Kicsit előre hozva a neves eseményt köszöntöttük ebből az alkalomból.

Erzsike stílusos ajándékot hozott, egy élethű versenybicikli pontos mását, rajta órával, hogy mérjük az időt a jövő évi Lengyelországi kerékpártúrára. Nagyon találó! Köszönjük szépen!

Az Állatkert csodálatos volt, úgy a vízvilág, az őserdő, az afrikai szavanna, de még a sielős 3D mozi is nagy élmény volt.

Este hosszan beszélgettünk a sorstársi életről, a családról. Jobban megismerve egymás életét, bajait, örömeit.

Másnap reggeli után az Aquarius gyógyfürdőbe mentünk, melynek vize sokféle betegség ellen jó, gyógykezelések is folynak itt. A szép környezetben lévő gyógyfürdő belső kialakítása is elrendezése is impozáns volt. Többféle medence, szolgáltatás közül lehetett választani!

Természetes volt számunkra, hogy sztomásan sem kell megtagadni magunktól ezt a kikapcsolódást, gyógymódot. Mindnyájunknak nagy élmény volt, ilyen-olyan nyavajáinkra is jó hatással volt.

Szállásunkon ebéd várt bennünket. Frissen sült, szabolcsi burgonyás körettel.. Sütemény..

Hogy szalad az idő.. lassan készülődni kellett a vonathoz.

Egy kellemes pihenés érzetével, megerősödött sorstársi és baráti kapcsolattal váltunk el egymástól!

Igazi rehabilitáció volt!

Köszönjük mindenkinek aki bármilyen módon segített, jótékonykodott, úgy a bálon, mint ezen a két szép napon!

Kovács Mara és Binder Jutka