Rahabilitáció a múzeumfaluban. I 2017.07.30

rehabsosoto053Együtt lenni, jókedvűen kikapcsolódni, elfeledni a hétköznapok gondjait, sportolni, testünket, lelkünket frissíteni: ez a rehabilitáció! Idén sem hagytuk ki programunkból ezt a kellemes és hasznos napot! Múzeumfalú. Autentikus hely, megnyugtat. Idézi az őseink életét, hagyatékát. Tanít a tartásra, kitartásra, erőre, ami fontos számunkra.

Tettünk is érte, hogy a több éve megrendezett „Rehabilitációs Napunk” jól sikerüljön. A helyszín évek óta itt van!
Az ebédről, már idejébe gondoskodtunk, jó előre megtöltöttük a tengeris töltött káposztát!
Együttműködő partnereink, a Dorogi ,- és Kecskeméti ILCO Egyesületekből szép számban jöttek el hozzánk, nagy örömünkre! Már csak egy hangulat- mester hiányzott, az is meglett, klubtagunk, Árvai Attila zenész fantasztikus játékával. Önkénteseinkkel, már korán hozzá kezdtünk munkához. Szorgos kezek reszelték a krumplit, cukkinit, a lapcsánka alapanyagait, ugyanis a fogadó étel lapcsánka volt. Nagy sikere volt.
Elnöki beszámolóm az eltelt időszak eseményeinek összefoglalója volt, melyről elmondhatjuk, hogy több, sikeres, nagy tömegeket érintő, helyi és határon túli programunk volt a sikeres pályázatok, támogatások eredményeként. Dr. Bogdán Rajcs Sándor főorvos úr az elmúlt 26 évre visszatekintve elmondta, hogy töretlenül fejlődik az egyesület, létszámban és módszerekben egyaránt, nyitott a lakosság felé, a határokon túlra, a tagság igazi rehabilitációja valósul meg a színvonalas programok által.
Gál Zoltánné sztomaterápiás nővérünk a „A nyári meleg hatása a sztomaviselők öltözködésére és étkezésére” címmel tartott előadást.
Minden évben ezen a napon köszöntjük önkénteseinket, idén már 26 regisztrált önkéntest!
Szellemi vetélkedő Esztergom és környékéről szólt, Magyafalvi Imre ígéretének megfelelően. Ezt követte az elmaradhatatlan sport, aminek mindig nagy sikere van! A fiuk kék-narancs mezben , kispályás labdarúgásban mérkőztek meg, míg a lányok labdajátékokban vetélkedtek, a pom-pom lányok biztatása közepette. A fiúknál a „narancsos „ csapat győzött, 3:1 re, a lányoknál Bakó Sándorné csapata. A fiuk alkoholmentes sört kaptak,a lányok pedig műzli szeletet. Jól esett a sport után a „szabolcsi tengeris töltött káposzta”!
Baráti beszélgetés, együttműködő partnereinkkel program egyeztetések folytak. Zenészünk olyan hangulatot varázsolt, hogy nem tudtunk ellenállni a táncnak! A nap szépségeitől feltöltődve búcsúzkodtunk egymástól! Mindnyájunkban megfogalmazódott: Igazi rehabilitáció volt! Az elnökség nevében köszönöm mindenkinek!

Kovács Istvánné

Nyíregyházi ILCO Egyesület

2017. június 30.