Vese világnapja 2020.03.12

89408961 3094960433861737 1604917347372498944 o

Minden évben meghívást kapunk Kutasi Irénkétől, a Sz. Sz. B. Megyei Vesebetegek elnökétől, mint együttműködő partnerektől, erre a fontos programra! A vesebetegek száma rohamosan nő, éppúgy mint akiket már csak a dilalizis kezeléssel lehet gyógyítani!

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította.

Prevenció az egészségért a Dorogi ILCO -ban 2019. 11.30.

prevencio dorog 2019Kedves meghívásnak tettünk eleget együttműködő partnerünk, a Dorogi ILCO egy fontos népegészségügyi konferenciájára.Neves előadók készültek, hogy napjaink népbetegségeiről, azok kezelésükről a szűrések fontosságáról tartsanak előadást. Megnyitó beszédet mondott Dr. Tittmann János Dorog Város Polgármestere, aki felhívta a lakosság figyelmét a korunk ártalmaira, a dohányzás, elhízás veszélyeire, és a közösségek, összefogására egy- egy ilyen napon, hiszen a megelőzésről szól ma minden.

Rózsaszín & kék városi séta a figyelemfelhívás jegyében 2019.10.11

RozsaszinmenetDFKM5847

Lépjünk együtt, ismét egymásért!

Október világszerte az emlőrák elleni küzdelem hónapja.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházainak égisze alatt működő Egészségfejlesztési Irodák minden telephelyen, így Nyíregyházán is megrendezték azt a városi sétát, amelynek célja felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok kiemelt fontosságára és az egészségtudatos életmód szerepére a daganatos megbetegedések megelőzésében.

Forrás: SZON Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál

Rehabilitáció magas fokon Sóstó Erdei Tornapálya 2019.07.14

erdei reahbEgyesületünk életében legfontosabb szakmai feladat a rehabilitáció! Ennek érdekében sokirányú feladatot végzünk, úgymint a kirándulások, szakmai előadások, sportrendezvények.. mégis egyik legkedveltebb, legeredményesebb programunk a már hagyományként megélt REHABILITÁCIÓS NAP, amelyet minden évben a szabadban rendezünk. Népes csapat fog össze ezen a napon! Önkénteseinkkel már előre dolgozunk, megtöltjük a szabolcsi tengeris káposztát, előkészítjük a helyszínt.

Rehabilitációs nap Dorogon 2019.05.21

 

dorogrehab 2019Évek óta ápolt hagyományt követtünk, mikor eleget tettünk a Dorogi ILCO Egyesület meghívásának , a Rehabilitációs Napján való részvételre. Korán indultunk Nyíregyházáról, szép tavaszi idő volt. A rendezvény helyszíne a szokásos Grandte Étterem volt.