Akadályok és korlátok a mindennapokban 2019. 11. 26

 efi akadalymentesseg 2019„ Akadályok és korlátok a mindennapokban”

„Akadálymentes,- korlátok nélküli esélyteremtés”

Mint az Egészségfejlesztési Intézet Nyíregyházi Járási irodája kiemelt partnerei, meghívást kaptunk egy partnerségi napra, a címben megjelölt témában.
Moravcsik Kornyiczki Ágota igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket, majd Pap Judit a Jósa András kórház ápolási igazgató helyettes megnyitotta a rendezvényt.

Civil Fórum a Civil közösségnek 2019. 11. 25.

civilforum 2019Nyíregyháza Megyei Jogú város és az első Nyírségi Fejlesztési Társaság közös fórum szervezésében a 2020. évi önkormányzati pályázati lehetőségerő hallhattunk. Dr ulrich Attila alpolgármester nyitotta meg a tanácskozást. A konkrét pályázati lehetőségekről a polgármesteri hivatal szakreferensei tájékoztatták a nagy létszámban megjelent civil képviselőket.

Beadási Hat-idő: 2019. 12. 20

Sok sikert !

Természetfotó kiállitáson voltunk 2019. 11. 22

termeszetfoto kiallitasImmáron 26. alkalommal írta ki a Természetfotósok Szövetsége Magyarország és Közép Európa legrangosabb természetfotós pályázatát! Igy volt ez a 2018 évben is a 4000 pályaműből 125 legjobbat érdemesített a zsűri.

Szinyei Merse Pál kiállátásán jártunk 2019. november 20.

szinyei kiallitasKi ne ismerné a Lilaruhás nő, a Majális c festményeket? Valóban ez a két leghíresebb műve a festőnek, de ottjártunkkor meggyőződhettünk arról, hogy zene kívül sok neves alkotása van még! A magyar festészetben mindmáig a legismertebb festmény a Lilaruhás nő. Megismerkedhettünk a festő éltével is. Szinyei Merse Pál Szinyeújfalun született 1845. 07. 04 én. Nemzeti érzelmű, nemesi családból származott.

Rákász Gergely orgonaművész hangversenyén voltunk 2019. 11. 16

 orgonakoncertEgy kiváló művész és nagyszerű ember egész estét betöltő orgona játékának voltunk részesei. Rákász Gergely koncert orgonista látványkoncertjén voltunk a hétvégén. A zene a művészet is egyfajta rehabilitáció , kikapcsolódás, lelki feltöltődés. A világhírű orgonista Vivaldi, Bach, Mozart, Csajkovszkij műveiből játszott. Nem csak kiváló zenész, legalább olyan jó előadó szavakban.